Dé embedded netwerk specialist
+31-40-2301.922
CANopen X-gateway - Verbindt CANopen met (bijna) ieder netwerk

CANopen X-gateway

Verbindt CANopen met (bijna) ieder netwerk

CANopen X-gateway - Verbindt CANopen met (bijna) ieder netwerk

De volgende Anybus X-gateway CANopen Master's zijn beschikbaar:

Siemens

CAN data-conversie met Siemens-omgevingen

Rockwell

CAN data-conversie met Rockwell/ODVA-omgevingen

Modbus

CAN data-conversie met Modbus/Schneider-omgevingen

Overigen

CAN data-conversie naar overige omgevingen

Introductie

De Anybus X-gateway CANopenMaster is een reeks netwerkgateways, die gebruikt worden om een naadloze verbinding tussen een primaire veldbus-/Ethernet-netwerk en een secundaire CANopen sub-netwerk te verzorgen. De gateway maakt het mogelijk dat de master, bijv. een PLC of andere controller, van het veldbus-/Ethernet-netwerk gegevens kan uitwisselen met het secundaire CANopen netwerk. Dit maakt het mogelijk om CANopen apparaten in vrijwel elke ander PLC-systeem, en de ondersteunde netwerken, te integreren.

De X-gateway CANopen combineert eenvoud en gebruiksvriendelijkheid met industriële robuustheid, waardoor de communicatie tussen verschillende soorten industriële netwerken gemakkelijk en betrouwbaar wordt. De X-gateways zijn eenvoudig te integreren in elke vorm van industriële automatisering systeem en zorgen voor een naadloze informatiestroom tussen CANopen en het primaire veldbus-/Ethernet-netwerk.

Anybus X-gateway CANopen Master - Basis set-up
Anybus X-gateway CANopen Master - Basis set-up

CANopen communicatie

De gateways verzenden I/O-gegevens transparant tussen de twee netwerken. I/O data van het primaire veldbus-/Ethernet-netwerk wordt daarbij naar CANopen objecten geschreven, die in CANopen PDO’s kunnen worden gemapped of gelezen via CANopen SDO’s en visa versa.
De CANopen-zijde fungeert als een volledige CANopen Master dus inclusief Network Management (NMT), configuratiebeheer en Layer Setting Services (LSS). De master is in staat om alle nodes te configureren en start de communicatie zonder enige andere host-controller aan de CANopen kant om zo de besturing van CANopen slave-apparaten vanuit het primaire high-level netwerk mogelijk te maken.

CANopen Slave

Hoewel de Anybus X-gateway CANopen is ontwikkeld om als een volledige CANopen Master te fungeren, kan deze ook als CANopen slave ingezet worden. Dit maakt een gateways tussen en bestaande CANopen-netwerk, dus al met inbegrip van een actieve CANopen Master, en het primaire high-level netwerk van uw keuze mogelijk.

Configuratie

Een essentieel onderdeel van het Anybus Communicator CAN-pakket is de Anybus Configuration Manager, een Windows-toepassing. Er zijn geen programmeringsvaardigheden vereist; In plaats daarvan wordt een visuele Protocolbeschrijving-systeem gebruikt om het CANopen subnetwerk te configureren en de data naar het primaire netwerk te mappen.

De Anybus Configuration Manager detecteert alle geïnstalleerde nodes op het CANopen netwerk. De software is daartoe via een CAN-interface op het CANopen netwerk verbonden. Een grafisch overzicht geeft vervolgens alle knooppunten samen met de bijbehorende EDS-bestanden weer.
Zodoende wordt gewaarborgd dat alle gewenste data van alle beschikbare CANopen nodes ook daadwerkelijk vanuit het primaire netwerk benaderd kan worden.
Anybus Configuration Manager - CANopen Master
Anybus Configuration Manager - CANopen Master
Anybus Configuration Manager - CANopen Master
PC CAN-interfaces
CAN Repeaters
CAN Bridges & Gateways
Communicator CAN
CANopen PLC-extentions
canAnalyser 3 Suite
CAN Diagnose Tools
CANopen Software
CAN Toebehoren