Dé embedded netwerk specialist
+31-40-2301.922
CAN Repeaters - Fysieke koppeling van twee of meer CAN-segmenten

CAN Repeaters

Fysieke koppeling van twee of meer CAN-segmenten

CAN Repeaters - Fysieke koppeling van twee of meer CAN-segmenten

De onderstaande repeaters zijn beschikbaar:

Glasvezel CAN Repeaters

Glasvezel repeaters voor omgevingen met hoge elektromagnetische storingen

Introductie

Repeaters worden gebruikt om een fysieke koppeling van twee of meer segmenten van een CAN-systeem te realiseren. Ze kunnen worden gebruikt om boom- of stertopologie implementeren, alsook voor erg lange communicatielijnen. Bovendien kunnen netwerksegmenten elektrisch ontkoppeld worden met behulp van een galvanisch gescheiden repeater.

Voordelen

De buslijnen die via de repeater gekoppeld zijn, zijn onafhankelijke elektrische segmenten waarvan de afzonderlijke signalen optimaal kunnen worden afgesloten. Op deze manier kunnen busstructuren worden gebouwd die niet mogelijk zijn met een traditionele busverbinding door het optreden van elektrische reflecties.
Omdat traditioneel de outputcapaciteit van de tranceiver het aantal nodes beperkt kan bij een verdeling van een CAN-bus systeem in verschillende subsystemen, verbonden via CAN-repeaters, het maximale aantal bus knooppunten verhoogd worden.

Een andere toepassing van repeaters is de koppeling van verschillende fysische CAN lagen door middel van hoge / lage snelheid repeaters, optische repeaters of optische sterkoppelingen.

Bus-timing

CAN-repeaters zijn meer dan enkel lijnversterkers; ze bevatten logica om ontvangen signalen te versturen naar het andere segment en andersom. Zodoende wordt terugkoppeling gewaarborgd wat essentieel is in een CAN-bericht. Hierdoor ontstaat wel een beperking omdat CAN-bus repeaters een kleine lijnvertraging introduceren: Terugkoppeling moet immers op tijd gebeuren. Het uitbreiden van een CAN-bus door opeenvolgende CAN-bus Repeaters te gebruiken is dus niet mogelijk. CAN-repeaters hebben hierdoor ook een beperking in de maximale transmissiesnelheid.

Het gebruik van repeaters heeft echter geen invloed op het real-time gedrag van een systeem, omdat in termen van CAN-communicatie de bus overeen komt met een netwerk dat alleen bestaat uit één lijnenpaar.

Conventionele busstructuur

De afstand tussen de verst afgelegen nodes(1/9) is 220 meter.

Standaard structuur
Standaard structuur

Uitgebreide busstructuur

De afstand tussen de verst afgelegen nodes(1/6 or 6/9) is 150 meter.

Structuur met repeater
Structuur met repeater
PC CAN-interfaces
CAN Bridges & Gateways
Communicator CAN
CANopen X-gateway
CANopen PLC-extentions
canAnalyser 3 Suite
CAN Diagnose Tools
CANopen Software
CAN Toebehoren