Dé embedded netwerk specialist
+31-40-2301.922

emotas CANopen DeviceDesigner

Eenvoudig te gebruiken tool voor een snel en kostenbesparend ontwerp van CANopen-apparaten

De emotas CANopen DeviceDesigner stelt de Object Directory samen. Met een paar muisklikken kan het objectwoordenboek van het apparaat worden gemaakt op basis van vooraf gedefinieerde profielen. De CANopen DeviceDesigner maakt de Object Directory en de initialisatiefuncties in C, het elektronische gegevensblad in EDS- en XDD-formaat en een apparaatdocumentatie. Daarnaast configureert de CANopen DeviceDesigner de CANopen-stack en CANopen-stuurprogramma, rekening houdend met de kenmerken van het apparaat. Zodoende wordt de optimale configuratie gegenereerd.
Met behulp van de unieke CANopen DeviceDesigner wordt waardevolle ontwikkeltijd bespaard
emotas CANopen DeviceDesigner Software
emotas CANopen DeviceDesigner Software
emotas CANopen DeviceDesigner Software

Highlights

  • snelle apparaatontwikkeling door gebruik van vooraf gedefinieerde, gestandaardiseerde profielen
  • automatische generatie van uitvoer van gegevensbronnen
  • consistentie van de Object Dictionary, het EDS-bestand en de documentatie via een gemeenschappelijke bron
  • optimale en resourcebesparende configuratie van de CANopen-stack volgens apparaatkenmerken
  • eenvoudige bediening door invoermaskers voor bitgecodeerde waarden
emotas- your embedded solution partner

Object Directory

Aan de hand van de profielen en invoer wordt het Object Directory gemaakt als C-broncodebestand. Dit is in de toepassing geïntegreerd als interface voor de protocolstack. Het is mogelijk om - indien overeenkomstig geconfigureerd - de objecten van het objectwoordenboek rechtstreeks als C-variabele te benaderen. Als alternatief voor de toepassing is de toegang tot functies mogelijk via index en subindex.

CANopen stackconfiguratie en -initialisatie

Volgens de aanpassingen en definities van het objectwoordenboek wordt een configuratie- en initialisatiebestand in C-broncode gemaakt. Dit zorgt ervoor dat alleen gebruikte services van de CANopen-stack worden gecompileerd en geïnitialiseerd. Resource besparing configuratie wordt gegeven door dat.

Elektronisch gegevensblad (EDS / XDD)

Alle CANopen-apparaten hebben een elektronisch gegevensblad (EDS) nodig dat de parameters van het objectwoordenboek elektronisch beschrijft. De CANopen DeviceDesigner maakt het elektronische gegevensblad in formaat EDS volgens CiA305 en XDD volgens CiA311. De bestanden weerspiegelen altijd het recent gegenereerde objectwoordenboek. Het automatisch genereren van de bestanden helpt foutgevoelig handmatig werk te voorkomen.

Apparaatdocumentatie

Voor het objectwoordenboek met alle functies en beschrijvingen en voor verdere apparaatspecifieke aanpassingen wordt een apparaatdocumentatie gegenereerd, zowel in HTML- als in tekstformaat. De documentatie weerspiegelt de recente inzendingen en implementatie en is daarom altijd up-to-date. Het is mogelijk om de documentatie voor verder gebruik te exporteren, b.v. als onderdeel van de gebruikershandleiding van het apparaat.

Apparaatprofielen

Profielbestanden zijn beschikbaar voor verschillende communicatie- en apparaatprofielen van de CiA. Een profielbestand bevat sjablonen voor alle typen objecten met de standaardkenmerken en een beschrijving van het object. Objecten kunnen worden geïmporteerd in de CANopen DeviceDesigner, gekopieerd en aangepast aan individuele kenmerken van apparaten. Bij gebruik van vooraf gedefinieerde objecten wordt de ontwikkeltijd aanzienlijk korter en valt het foutgevoelige werk van handmatige invoer van gegevens weg.

De volgende profielbestanden zijn beschikbaar:

  • CiA 301 - CANopen applicatielaag en communicatieprofiel
  • CiA 302 - CANopen extra applicatielaagfuncties
  • CiA 401 - Apparaatprofiel voor generieke I / O-apparaten
  • CiA 418 - Apparaatprofiel voor batterijen
  • CiA 419 - Apparaatprofiel voor batterijlader

Deze lijst wordt continu uitgebreid. Profielbestanden voor profiel 301 en 302 maken deel uit van de levering. Aarzel niet om ons te vragen voor het geval u een profiel mist.

Leveromvang
- Programma voor Windows™ of Linux
- USB licentie-dongle (vereist één USB 2.0 aansluiting)
- Gebruikershandleiding

Bestelnummer(s)

EM-1006-10
CANopen DeviceDesigner (CDD) - Windows Versie
 
EM-1006-11
CANopen DeviceDesigner (CDD) - Linux Versie
 

Geïnteresseerd?

Bent u geïnteresseerd in de emotas CANopen DeviceDesigner? Vraag dan, geheel vrijblijvend, een offerte aan. Wilt u meer informatie? Stuur dan een mail naar of ga naar onze contactpagina.
Bellen kan natuurlijk ook, we zijn bereikbaar op 040-2301.922. We helpen u graag en bieden u direct praktisch advies en ondersteuning.

Gerelateerde producten

PC CAN-interfaces
CAN Repeaters
CAN Bridges & Gateways
Communicator CAN
CANopen X-gateway
CANopen PLC-extentions
canAnalyser 3 Suite
CAN Diagnose Tools
CAN Toebehoren