Dé embedded netwerk specialist
+31-40-2301.922
Anybus Communicator CAN - Converteert CAN-data naar (bijna) ieder netwerk

Anybus Communicator CAN

Converteert CAN-data naar (bijna) ieder netwerk

Anybus Communicator CAN - Converteert CAN-data naar (bijna) ieder netwerk

De Anybus Communicator CAN's zijn beschikbaar:

Siemens

CAN data-conversie met Siemens-omgevingen

Rockwell

CAN data-conversie met Rockwell/ODVA-omgevingen

Modbus

CAN data-conversie met Modbus/Schneider-omgevingen

Overigen

CAN data-conversie naar overige omgevingen

Introductie

De Anybus Communicator CAN is een gateway en data converter die ontwikkeld is om gegevens tussen een CAN-netwerk, dat CAN 2.0A/B draait, en een hoger niveau netwerk uit te wisselen. Het werkt als een I/O-slave binnen het hogere netwerk en als een gewone CAN-node op het CAN netwerk.

Het CAN-protocol maakt gebruik van frames (met Id's en data-byte's), die vrijelijk en individueel te configureren zijn, die grote flexibiliteit bieden. Anybus Communicator CAN kan individuele data-bytes, of reeksen bytes, met een typische identifier, mappen naar I/O-data binnen het hogere netwerk. Mapping is in beide data richtingen mogelijk.

CAN-communicatie

Hoewel CAN in wezen een producent/consument-netwerk is, waar alle nodes luisteren naar alle berichten, ondersteunt Communicator CAN alle algemene software-gedreven communicatiestructuren. Het ondersteunt het vraag/antwoord (query/respons) data uitwisselen, waarbij Communicator CAN een vraag verstuurd en binnen de opgegeven time-out een antwoord verwacht.
Het ondersteunt ook de producenten/consumenten-manier van communiceren, door het consumeren van, dus luisteren naar, de bus en frames die voldoen aan bepaalde kenmerken verwerken. Net als elke CAN-node zal Communicator CAN direct een bericht produceren op verzoek van het hoger-netwerk.

De Communicator CAN kan frames cyclisch zenden, zodra gegevens veranderen, of op basis van trigger events die afgegeven worden door het besturingssysteem van het hogere niveau netwerk (dus de veldbus-master of PLC), of door het CAN-netwerk. Het kan ook toezien op bepaalde aspecten van de CAN-netwerkcommunicatie en het hogere niveau netwerk informeren wanneer data is veranderd.

  • Met Request/Response is de Communicator CAN is een data-master op het CAN-netwerk en een slaaf op het PLC-netwerk
  • Het stuurt een verzoek en wacht op het CAN-apparaat om te reageren
  • Bij Producent/Consument bestaat er geen master/slave-relatie bestaat tussen de Communicator en de aangesloten CAN-node(s)
  • Elke node op de CAN-netwerk (met inbegrip van Communicator CAN) kan spontaan berichten zenden en of ontvangen
  • Ondersteuning voor 11 en 29 bit CAN Identifiers
Anybus Commuincator CAN - Data-uitwisseling
Anybus Commuincator CAN - Data-uitwisseling

Configuratie

Een essentieel onderdeel van het Anybus Communicator CAN-pakket is de Anybus Configuration Manager, een Windows-toepassing die wordt gebruikt om de Communicator te voorzien van een beschrijving van het CAN-netwerk protocol. Er zijn geen programmeringsvaardigheden vereist; In plaats daarvan wordt een visuele Protocolbeschrijvingssysteem gebruikt om de verschillende onderdelen van de CAN frames te definiëren.

PC CAN-interfaces
CAN Repeaters
CAN Bridges & Gateways
CANopen X-gateway
CANopen PLC-extentions
canAnalyser 3 Suite
CAN Diagnose Tools
CANopen Software
CAN Toebehoren