Dé embedded netwerk specialist
+31-40-2301.922

Ixxat CME/PN, PROFINET - CANopen gateway

Koppel SIMATIC PROFINET systemen met een CANopen netwerk

De Ixxat CME/PN is een krachtige en eenvoudig te configureren gateway voor het aansluiten van CANopen apparaten en netwerken op Siemens PROFINET systemen. De gateway ondersteunt bi-directionele data-uitwisseling. Dit maakt de integratie van bestaande, goedkope, CANopen apparaten in PROFINET-systemen, zowel als de informatieoverdracht vanuit PROFINET voor gebruik in CANopen mogelijk. De gateway werkt als een SIMATIC PROFINET I/O-apparaat en maakt gebruik van slots en sub-slots voor data-uitwisseling. Aan de CANopen zijde, werkt de gateway als een CANopen NMT-master met PDO en SDO ondersteuning.
Ixxat CME/PN CAN-to-PROFINET
CANopen network
PROFINET network
Ixxat CME/PN CAN-to-PROFINET
Ixxat CME/PN CAN-to-PROFINET

Kenmerken en voordelen

  • Bidirectionele gegevensuitwisseling tussen PROFINET en CANopen
  • Geïntegreerde 2-poorts switch
  • Eenvoudige configuratie met behulp van de meegeleverde configuratietool
  • Configuratie via Ethernet of USB

CANopen-PROFINET Gateway

De gateway werkt als een Profinet I/O-apparaat en maakt gebruik van slots en sub-slots voor gegevensuitwisseling. Aan de CANopen-zijde, werkt het apparaat als een CANopen NMT master met PDO en SDO ondersteuning.

Het heeft een geïntegreerde 2-poorts switch, waardoor een eenvoudige integratie in lijn-topologieën mogelijk is. De verbinding met de CANopen-bus en de voeding is gemaakt met behulp van schroefklemmen. De apparaat configuratie en firmware-upgrades kunnen worden gemaakt via een USB 2.0-poort.

Configuratie

De configuratie van de gateway is eenvoudig te realiseren door gebruik te maken van de Ixxat configuratietool die gratis wordt meegeleverd. De configuratie tool genereert automatisch een CDC-configuratiebestand voor het CANopen-netwerk, evenals een GSDML bestand voor PROFINET.
De CANopen configuratie is gebaseerd op EDS bestanden. De GSDML bestand zorgt voor eenvoudige gateway integratie in PROFINET-netwerken en voor toegang vanuit PLC-applicaties tot de gateway. De gateway is hierbij weergegeven als een single I/O-apparaat. Alle gegevens aan de CANopen-zijde die worden uitgewisseld via de gateway met het PROFINET-netwerk worden gedefinieerd in het GSDML-bestand als variabelen met variabele-naam, data grootte en data richting. Deze ongekende tweezijdige aanpak vereenvoudigt de configuratie aanzienlijk.

Technische gegevens
CPUSTM32F704
PROFINET interface2 x 100 Mbit/s Ethernet via RJ45 plugs
SwitchGeïntegreerde 2-poort switch
CAN bus interfaceGalvanisch gescheiden, via schroefaansluiting
ConfiguratiepoortUSB
Temperatuurbereik-20 ºC ... +70 ºC
Voeding9-32 V, 3 W
LED'sVoeding, Host-status, Module-status, Protocol-status, CAN 1-status, CAN-2 status
CertificeringCE, FCC, CSA
BehuizingKunststof top hat rail behuizing
AfmetingCirca 22,5 x 100 x 115 mm
Leveromvang
- CAN CME/PN
- Configuratie software voor Windows™
- Gebruikershandleiding

Bestelnummer(s)

1.01.0261.02106
Ixxat CME/PN, 1x CAN met galvanische scheiding , 2x Profinet
Ixxat CME/PN, 1x CAN met galvanische scheiding , 2x Profinet

Geïnteresseerd?

Bent u geïnteresseerd in de Ixxat CME/PN, PROFINET - CANopen gateway? Vraag dan, geheel vrijblijvend, een offerte aan. Wilt u meer informatie? Stuur dan een mail naar of ga naar onze contactpagina.
Bellen kan natuurlijk ook, we zijn bereikbaar op 040-2301.922. We helpen u graag en bieden u direct praktisch advies en ondersteuning.

Gerelateerde producten

PC CAN-interfaces
CAN Repeaters
Communicator CAN
CANopen X-gateway
CANopen PLC-extentions
canAnalyser 3 Suite
CAN Diagnose Tools
CANopen Software
CAN Toebehoren