Dé embedded netwerk specialist
+31-40-2301.922
Safety - Gedistribueerde Functionele Veiligheid

Safety

Gedistribueerde Functionele Veiligheid

Safety - Gedistribueerde Functionele Veiligheid

De volgende Safety-producten en -software zijn beschikbaar:

Ixxat Safe T100

Een module voor snelle en eenvoudige implementatie van veilige I/Os

Safety Stacks

Flexibele protocol stacks voor de implementatie van veiligheid-communicatie

Met de Ixxat Safe aanbod, bieden we een uitgebreid portfolio van oplossingen voor veilige communicatie volgens IEC 61508. De oplossing omvat TÜV-gecertificeerde veiligheid protocol software voor CIP Safety en functionele veiligheid via EtherCAT (FSoE), alsmede gecertificeerd en klaar-voor-gebruik PROFIsafe I/O-modules voor integratie in klantapparaten. Het implementeren van de veiligheid functionaliteit kan ingewikkeld zijn, daarom biedt het Ixxat safety-team ondersteuning aan klanten tijdens hun safety implementatie. Ixxat kan ook ontwikkeling van klantspecifieke OEM-oplossingen verzorgen.

Ixxat Safe T100

Een hoogtepunt binnen de Ixxat Safe aanbod is de kant-en-klare Ixxat Safe T100 module, een complete oplossing voor eenvoudige en snelle integratie van veilige I/O's met behulp van een veilig communicatie protocol. De Safe T100 module wordt direct geïntegreerd in het klantproduct of -systeem - bijvoorbeeld in lassystemen, aandrijvingen, terminals enz. Dankzij de uitgebreide architectuur van safety-hardware en -software, pre-gecertificeerd door TÜV Rheinland, vereenvoudigt het gebruik van de Ixxat Safe T100 de ontwikkeling van apparaten en systemen met een veilige communicatie. Het vermindert ook de ontwikkelingstijd, -kosten en -risico's.

Ixxat safe T100 Applicatievoorbeeld
Ixxat safe T100 Applicatievoorbeeld

De Ixxat Safe T100 zijn ontworpen om samen te werken met de Anybus CompactCom modules voor veldbus- en industriële Ethernet-communicatie. In deze oplossing fungeert CompactCom als route door het onveilige netwerk en wordt veilige communicatie uitgevoerd volgens het "black channel" principe.

In aanvulling op de eerste versie die nu beschikbaar is - de Ixxat Safe T100/PS voor PROFIsafe via PROFINET, zullen extra varianten binnenkort beschikbaar zijn, zoals CIP Safety via EtherNet/IP of Fail-save over EtherCAT (FSoE). Bijzondere eisen op het gebied van de vormfactor, connectoren, of het aantal I/O's, kan ook worden ingevuld door middel van specifieke OEM-implementaties.

Safety-protocol stacks

In aanvulling op de kant en klare Safe T100 module, bieden we ook protocol stacks voor FSoE en CIP Safety via EtherNet/IP of Sercos. Net als bij Safe T100, worden de protocol stacks ook gecertificeerd door TÜV, waardoor eenvoudige implementatie van veilige communicatie over geschikte hardware mogelijk is. Met behulp van een pre-gecertificeerde veiligheid protocol stack, profiteren klanten van een aanzienlijk snellere ontwikkelingstijd, alsmede lagere kosten en risico's. Integratie van de stacks kan worden uitgevoerd door de ontwikkelaars zelf worden uitgevoerd, maar Ixxat staat klaar, indien gewenst, om te helpen bij de uitvoering, portering, en certificering.